Denizli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

YETER Kİ KÜME DÜŞMEYELİM

09 Ağustos 2021, Pazartesi 11:29
YETER Kİ KÜME DÜŞMEYELİM

Denizlispor dördüncü kongresinde başkanını buldu. Ateşten gömlek giyen yeni yönetim, tıpkı ülkemizin dört bir yanını saran orman yangınları gibi yanan Denizlispor kulübünü ayağa kaldırmaya çalışacak. Ancak ilk etapta şunu diyebiliriz ki aranan kan bulundu. Mehmet Uz ve yönetiminin başkanlığa gelmesiyle birlikte hem medya hem de taraftar havaya girdi. Bu su götürmez bir gerçek. Sezonun sona ermesinden bu yana yeşil siyahlı kulübü ağzına almayan, daha doğrusu alamayan spor basını az çok bir şeyler karalamaya başladı. Taraftarlar ‘Şampiyon Başkan’ diye hitap ettiği Mustafa Üstek destekli yeni yönetimden oldukça memnun. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’la arası oldukça iyi olan Yeşil Cephe taraftar grubu, Akcan’ın yönetime girmesine çok ama çok sevindi. Geçen hafta yaşanan gelişmelerin sevindirici olduğunu yazmıştım. Bu hafta yaşananlar çok daha değerli, çok daha sevindirici.
Yalnız her şeye rağmen kafalarda soru işaretleri var. Kongrenin üzerinden üç gün geçmesine rağmen transfer yasağı ile ilgili bir gelişme yaşanmadı. Elbette yeni yönetim girişimler yapıyordur, yapmıştır ancak sezonun başlamasına çok az bir süre kaldı. Yasağı kaldırmak yetmeyecek, transferler gerekecek. Peki kimler alınacak? Yaşı ilerlemiş olmasına rağmen Süper Lig tecrübesine sahip boşta bazı futbolcular var. Bunlara yönelebilir Denizlispor. Ben özellikle Mustafa Pektemek ve Volkan Şen’in isabetli olacağını düşünüyorum. Bu isimlere Ömer Şişmanoğlu ve Muğdat Çelik’i de ekleyebilirim. Benim aklıma gelenler bunlar. Bilmediklerim ama yönetimin yöneleceği futbolcular da olacaktır elbet. Yabancı transferinde nasıl bir yol izlenecek bu da ayrı bir merak konusu. Çünkü Avrupa’da ve Dünya’da pek çok lig start aldı ya da bugünden itibaren alacak. Yani su aktı yolunu buldu, oyuncular kulüplerini buldu. Biz ne yapacağız açıkçası çok merak ediyorum. 
Gençlerle mücadele etmek gibi bir düşünce varsa, bu düşünceden acilen vazgeçilmeli, çünkü maalesef altyapımızın yetersiz olduğunu düşünüyorum bu seviye için. Kaldı ki genç takımımız geçen sezonun averaj takımı olarak küme düştü. 
Reçete belli. Tedavi de izlenecek yol belli. Bu sezon kimse takımımızdan başarı beklemesin bence. Önce mali yapı düzene sokulsun. Şu saatten sonra bu takıma kim gelirse gelsin teknik direktör ya da futbolcu olarak üst sıralara oynayacak bir takım kurulması çok ama çok zor. Hedef ligde kalmak olmalı. Bu seviyenin altı kulübü kapatmaya kadar götürebilir aman dikkat! Yeter ki küme düşmeyelim…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.