Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TİM Başkanı İsmail Gülle, Ocak ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Buna göre Türkiye ihracatı Özel Ticaret Sistemi” ne göre ihracat, geçtiğimiz yılın ocak ayına kıyasla yüzde 5,9 artarak 13 milyar 171 milyon dolar oldu. “Genel Ticaret Sistemi” ne göre ise ihracat, yüzde 6,33 artışla 13 milyar 904 milyon dolar olarak açıklandı.
DENİZLİ PARİTE KURBANI
Geçtiğimiz sene ocak ayında 1,22 seviyelerinde izleyen Euro/USD paritesinin, bu sene aynı dönemde 1,14 dolaylarında olması Denizli ihracatını da etkiledi. Parite etkisiyle beraber, TİM tarafından açıklanan Denizli ihracatı, yüzde 3,4 azalışla 252 milyon dolar oldu. DENİB üyelerince ocak ayında yapılan ihracat ise, bir önceki seneye kıyasla yüzde 6,1 azalarak 196 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.